Német műemlék városok

Tartalomhoz ugrás

Német műemlék városok

mcs-foto
Közzététel szerző: Molnár Csaba itt Új album · 17 Augusztus 2011

2011 Júliusában gyors döntéssel a Németországi Rothenburg ob der Tauber városában foglaltunk szállást, ezévi nyaralás címén. Már sokszor jártam Németországban korábbi munkáim kapcsán, de akkoriban még filmre fotóztam, így hatalmas űr tátong a honlapon, amit szerettem volna pórolni, ráadásul Rothenburg fehér folt volt számunkra.

A néhol 10 méteres, vagy még magasabb várfallal teljesen körülvett óváros nagyrésze középkorinak tűnik, kaputornyokkal, bástyákkal, templomokkal, és rengeteg túristával, ami egyáltalán nem zavaró, mert akkora a vár, hogy az egy hét végén is találtunk még nem látott részeket, így eloszlik a sok látogató.

Rothenburgból egy-egy napos kirándulást tettünk még Würzburg-Bamberg irányába, Creglingenbe, - ahol a híres Tilman Riemenschneider által készített oltárt néztük meg -, majd pedig Heidelbergbe a Neckar völgyén át.

Az időjárás nem minennap volt makulátlan, de kirándulásra fotózásra alkalmasnak bizonyult. Legnagyobb örömöm az volt, amikor a Creglingeni templomban közölték, hogy állványt és vakut nem használhatok, de fotózni szabad, így hála a D3-nak és a 70-200 mm AFS VR technikának, elkészülhettek az oltár képek.

A Rothenburg lábánál fekvő szintén középkori Detwang templomában megengedték az állvány használatát, így az ottani, -szintén Riemenschneider által készített- főoltár és a mellékoltárok képei nagyobb biztonsággal készülhettek.

A Rothenburgi várfal "gyilokjárójáról" 300 mm-es telével bepillanthattunk egy középkori város mindennapjaiba, érdekes építészetébe, amikor még mindent mindenre rá lehetett építeni.

Jó szórakozást a képekhez, és a kirándulást mindenkinek csak ajánlani tudom!



Vissza a tartalomhoz