Regatta 2013

Tartalomhoz ugrás

Regatta 2013

mcs-foto
Közzététel szerző: Molnár Csaba itt Új album · 7 Október 2013

2013 szeptemberben gyors meghívást kaptam egy 4 napos tengeri regatta futamra, ami azt jelenti, hogy pár órát gondolkodhattam rajta. Itthon már hidegek kezdtek lenni, vigyek meleg ruhát, sapkát stb...
A vitorlás verseny 16 hajóval (Bavaria 42 -esek és 47-esek) Biográdból indult, és a Kornati szigetcsoport körül annak szigetei átjárói között bujkálva folyt. Pár nap alatt volt 20 csomós (kb 40 km/ó) szél és totál (dög) szélcsend is ami a Balatont is megcsúfolta. Sikerült látnom ilyet és olyat is, amikor repül a hajó, és amikor a cél előtt 50 méterrel még fordulót kell vezényeléni, hogy a célvonalig elvánszorogjon a hajó. Hely hiányában, nagy ágyút, 300-as telét nem vittem, nagyon helyesen, mert nem igazán hiányzott. A 70-200-as zoom-al tökéletesen jól lehetett dolgozni, de mikor a verseny hajón voltam, inkább volt szükség a 18-35-ös és 24-70 mm-es zoom-okra, hogy beleférjen a közel, sokszor a fejem felett dolgozó legénység és a hatalmas vitorlázat is.

A vitorlázás nem a szegények sportja, de azt gondolom, inkább azok voltak ott többen, akik szerelmesei ennek a testi és ész sportnak, mert a jó navigáció, és a lehetőségek maximális kihasználása elengedhetetlen az eredmények eléréséhez. Modern, igazi ész sportról van szó, ahol az erős marok nélkül is hamar a vízben találja magát az ember. Én megúsztam, és nagyon élveztem. Jó szórakozást a bepillantást engedő képekhez. Köszönet a fotós nehezéket elviselő minden útitársamnak, akik dolgoztak helyettem is!



Vissza a tartalomhoz